jkllogo

Lid worden?

'Schippers' lijkt een uitstervend ras te worden. Het koor heeft dringende nood aan nieuw bloed, vandaar de noodzaak om de groep te verruimen. Een schip hebben is hélemaal geen noodzaak. En muzikaal geschoold zijn is ook geen vereiste. Dat verhaal van 'ik kan niet zingen' hebben we al teveel gehoord. Plezier beleven aan het zingen is daarentegen wel een vereiste. En als je éénmaal in het koor vertoeft zal je snel merken waarom. 

De liederen die we brengen, Shanties en zeemansliederen, werden vroeger aan boord van de voogdijschepen gezongen. Ook toen was muzikaal talent geen vereiste om mogen mee te zingen. Samen met werkmakkers en kameraden al zingend werk en sleur vergeten en dromend van je geliefde harten stelen, was de enigste vorm van ontspanning op deze schepen.

In onze huidige 'drukke' tijden is zingen ook één van de weinige vormen om alles even te vergeten, vrienden te ontmoeten, plezier te maken.

Voel jij je aangesproken ? Tijdens de winterperiode, van eind september tot eind juni, wordt er om de 14 dagen gerepeteerd op zondagvoormiddag van 10 to 12 uur. In de zomerperiode genieten we van een verdiende rust- en vakantieperiode.

Ook zijn er tijdens die periodes meestal enkele optredens voorzien. Dit zijn de mooie momenten dat je het plezier, dat we zelf als koor beleven, kan overbrengen op het publiek.

Ons repertoire bestaat ondertussen uit een 70-tal liederen. Tijdens repetities komen deze regelmatig terug aan bod zodat je deze ook geleidelijk aan leert. Een mooie stem, muzikale kennis of notenleer zijn helemaal geen vereisten. Je zal snel merken dat noten lezen helemaal niet zo moeilijk is en je vocaal heel wat ondersteuning krijgt van de andere leden.

Ben je niet zeker ? Kom gewoon, vrijblijvend, even langs op een repetitie en maak kennis met ons. De data vind je terug onder 'Agenda'. Of je kan contact nemen met één van de contactpersonen of via email.

Ben je wel zeker ? Waar wacht je op ?

Je bent welkom.

pict28.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen