jkllogo

Links

Hieronder vind je een overzicht naar sites die op één of andere manier iets met shanties te maken hebben.

Shanties bij de vleet
Omroep Schiedam(NL) zendt wekelijks Shantymuziek en zeemansliederen uit in hun programma Shanties bij de Vleet. De uitzending is via internet te volgen via de website van omroep Schiedam op zaterdagochtend om 9u en herhaling op zondag om 22u.

Haal het Anker op
Omroep rtv Papendrecht(NL) brengt wekelijks het programma Haal het Anker op. Wim Haak en Gerrit Dost brengen elke zondagmorgen van 10-12 uur een aanbod van shanty- en seasongs.
Het programma is live te beluisteren op Papendrecht FM.

ShantyCafé
Elke woensdagavond van 20 tot 21 uur hoor je op de lokale omroep Radio Odrie uit Oosterwolde het programma ShantyCafé dat vezorgt wordt door enkele leden van het shantykoor de Compagnonvaarders. Herhalingen zijn te beluisteren op zaterdag tussen 15 en 16 uur.
De uitzending is live te volgen via de website van omroepodrie.nl. Klik daar op "Luister naar Odrie via onze Live-stream".

ISSA Shanty

Het International Shanty and Seasong Organisation is een overkoepelende organisatie die als doelstelling heeft shanties en seasongs als cultureel erfgoed te bewaren.
Informatie over de organisatie en andere shantykoren vind je terug op hun website www.shanty.org

Shanty Nederland
Deze overkoepelende organsatie is een vereniging van Nederlandse koren en biedt ondersteuning door middel van nieuwsbrief, workshops, gegroepeerde verzekering, ... 
Hun site vind je hier.

Melodieën der Windjammers

De site shantykoren.eu geeft een overzicht van bijna alle Nederlandse en ook een aantal buitenlandse koren.

Shanty & Sea Songs
Is de site van een enthousiast shanty zinger, Andrew Draskóy, die een mooi overzicht geeft van deze stijl van liederen met links naar liederen, boeken, ...
De site vind je hier.

Shanty and Sailor Songs
De website van Musica International biedt links naar de teksten(lyrics) en muziek van tal van liederen.
Het hoofdstuk met Seasongs vind je hier.

pict24.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen