jkllogo

Optredens

We waren verheugd opnieuw gekozen te zijn voor het tweejaarlijks koortreffen in Aarschot. Met 20 podia in het hart van centrum van Arschot, 83 deelnemende koren met in totaal 150 concerten had de organisatie van Aarschot Volkoren  zichzelf weer overtroffen.

De weergoden dachten er die dag anders over. Spijtig voor zowel de organisatie als alle deelnemende koren want bij een buitenoptreden is dit steeds het ergste dat kan overkomen. 

Met een gure wind, regenbuien en hagel vielen een aantal optredens in het water.

Was het nu omdat wij als shantykoor over water zingen dat net tijdens ons optreden de zon kwam schijnen? Het was in elk geval fijn om op deze manier het koortreffen te mogen openen.

IMG 9999

foto Valérie Stainier

En het publiek genoot eveneens van het deugddoend zonnetje. Of was het van ons?

IMG 7876

 

Minder mooi was het voor het koor na ons. Zij moesten de koude windvlagen en regen weerstaan terwijl het aanwezige publiek in allerijl ging schuilen.

 

IMG 7880

 

Sommige koorleden gingen luisteren bij de andere koren. Toch waren er enkele die Aarschot onveilig maakten en duidelijk lieten horen dat we van Limburg zijn.

aarschot2019 1

Ook voor het 2de gedeelte van ons optreden waren we bij de gelukkigen en zaten we warm en droog in het WZC Sint-Rochus.

In afwachting van onze beurt zochten we onze toevlucht tot het cafetaria en konden we al opwarmen.

aarschot2019 2

 

En zo mochten we het 5de Aarschot Volkorentreffen afsluiten voor de bewoners en bezoekers van WZC Sint-Rochus. Aan de reacties te horen hebben ook zij genoten van ons optreden.

IMG 7898

 

Na nog een laatste pintje ging het toen richting markt voor de gezamenlijke samenzang met alle koren. Een mooie ervaring met dergelijke massa volk.

Bedankt aan de organisatie van Aarschot Volkoren voor deze mooie dag (ondanks het weer) en gelegenheid om mogen aanwezig te zijn.

 

pict8.jpg
cultuurraad.png
vvw.png
kes.png
issalogo-nld.png
drakar1
watererfgoedvlaanderen